”ТРИО ИН УНО” ОДУШЕВИО ПУБЛИКУ

05. септембар 2022.

Захваљујући сарадњи Амбасаде Бразила и Градске општине Земун у Свечаној сали Општине 4. септембра одржан је концерт бразилског ансамбла ”Трио ин уно” и на тај начин у Србији је почео програм обележавања двестогодишњицe независности Бразила.

 

Својеврсну најаву очекиване фудбалске утакмице између државних репрезентација Бразила и Србије која ће се одиграти на предстојећем светском првенству у фудбалу направили су амбасадор Бразила Жозе Мауро Кото и председник ГО Земун Гаврило Ковачевић шутирајући препознатљиву лопту.

”Бразил и Србија имају плодну традицију пријатељских односа. Kада сам дошао овде, за мене је било пријатно изненађење да увидим да Срби и Бразилци, упркос великој географској удаљености, имају много тога заједничког, као што је оптимистичан поглед на живот”, рекао је амбасадор Кото и нагласио важност културне размене и изразио наду да ће концерт који је уприличен подстаћи публику да настави да слуша бразилску музику и открива Бразил.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић честитао је бразилској заједници у Србији национални празник и позвао их да током боравка у Србији путујући открију лепоту наше земље и срдачност народа.

”Сарадња са Амбасадом Бразила нас веома радује. Поносни смо што је управо Земун изабран као добро место за обележавање националног празника ове пријатељске земље”, рекао је председник Ковачевић.

Познати бразилски музички састав ”Трио ин уно” аранжира и изводи музику великих бразилских композитора комбинујући слаткоћу и спонтаност популарне музике са експресивношћу класичне музике. Земунска публика имала је јединствену прилику да ужива у врелим звуцима бразилских виртуоза.