ТРИБИНА ЗА ЗЕМУНСКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ОДРЖАНА У УГРИНОВЦИМА

10. март 2023.

У организацији Градске општине Земун  и уз подршку Серетаријата за пољопривреду града Београда, и Пољопривредне саветодавне стручне службе Београд одржана је трибина у МЗ Угриновци. Носиоце и чланове пољопривредних газдинстава из Угриноваца поздравио је секретар Секретаријата за пољопривреду Саво Павичић, истакавши да су трибине организоване са циљем да пољопривреднике и грађане упознају са бројним подстицајним средствима које је за ову годину обезбедио град Београд, а намењени су подстицајима за сточарство, воћарство и повртарство, набавку механизације, односно трактора и пчеларство.

 

Укупни фонд бесповратних, подстицајних средстава је око 450.000.000 динара, скоро дупло више него у претходној години, што значи да ће знатно већи број пољопривредних газдинстава остварити право на подстицаје. Подстицајна средства су наменска и бесповратна и додељују се у максималном износу до 80%  од цене прихватљивих трошкова набавке.

Земунски пољопривредници у исто време су могли да преузму од овлашћених саветодаваца из Пољопривредне саветодавне стручне службе Београд параметре (активационе кодове) за активацију еID-a што представља први корак при регистрацији на е-аграр, нови пољопривредни информациони систем у оквиру еУправе који се уводи у циљу модернизације и убрзања процеса уписа и промене података у Регистру пољопривредних газдинстава, као и бржег одобравања  подстицаја и исплата у истој години.

За сваку помоћ при попуњавању образаца и конкурисања на Јавне позиве, у време њиховог трајања, можете се обратити општини Земун, Одсеку за локални економски развој и заштиту животне средине на трећем  спрату општине, канцеларије 102 и на телефон 0113778413 и мејл адресу rada.vasic@zemun.rs.