СТУДЕНТКИЊА ИЗ ДАНСКЕ ОБАВИЛА ПРАКСУ У ОПШТИНИ ЗЕМУН

12. септембар 2014.

У оквиру програма ”Упознај државу Србију”, коју организује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Представништво Републике Српске у Србији, општина Земун у периоду од 18. до 29. августа омогућила је стицање првих професионалних знања за студенткињу Данку Петровић која је рођена и школује се у Данској.
Идеја пројекта ”Упознај државу Србију” јесте упознавање младих образованих људи из дијаспоре са  пословањем у Србији, као и са својим коренима. Стручна пракса је омогућила овој студенткињи Пословне школе у Копенхагену да се уз помоћ свог ментора Жељка Кларића упозна са радом Канцеларије за локални економски развој, Канцеларије за младе, Туристичког центра Земуна и стекне увид у рад канцеларије информационих технологија.
”Стручна пракса у општини Земун је моје прво радно искуство у Србији. До сада сам имала прилику да волонтирам у омладинском Црвеном крсту и да радим као преводилац у једној данској преводилачкој фирми. Пројекат ‘Упознај државу Србију’ је веома користан за студенте који су рођени или живе у иностранству, а пореклом су из Србије или Републике Српске. Препоручићу мојим вршњацима да наредно лето обаве стручну праксу у Србији”, каже Данка Петровић.
Ово је други пут да је општина Земун организовала стручну праксу за студенте из дијаспоре.

 

NASLOVNAres_0