СПАСИОЦИ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ПРЕНОЋИЛИ У ГОРЊЕМ ГРАДУ

03. август 2014.

Ни једног тренутка се нису премишљали да ли да потегну триста километара како би   помогли сународницима  угроженим у  поплавама.

Били су у стихијом захваћеном Обреновцу када је било најтеже. Под пуном спремом са  свом неопходном опремом, од гумених  чамаца до ронилачких одела.

Нису бројали сате проведене у акцијама. Знали су само да морају преко својих моћи избрисати помисао на немогуће. Нико, наравно, није бројао спашене, али су запамтили сваки захвални стисак, осмех и гест кроз очај и тугу.

Њих 90, као извајаних,  стигло је касно увече 17.маја, после четрдесетосмочасовне очајничке борбе за прихват сваког угроженог коме се могло прићи гуменим чамцем или кроз воду, у спремну фискултурну салу  ОШ ”Соња Маринковић”  у Земуну.

Дочекао их је намештен кревет, а како је  планиран за породице, на  јастуцима су им друштво правиле плишане играчке, које су за најмлађе припремили вредни ”Соњини” волонтери. Иако су дошли спасиоци, нашли су им се при руци за све што треба.

Резервисти и припадници цилвилне заштите из Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока, Лепосавића и Грачанице, оставили су после једне ноћи савршен ред за собом.

Било је времена за ћаскање са срдачним Земунцима и заједничких фотографија  пред полазак на место где је помоћ неопходна.

 

FOTO2_5

 

FOTO1_9

 

NASLOVNA_20