СЛИКЕ МАРИЈАНЕ ОРО У ГАЛЕРИЈИ ”ИКАР”

08. октобар 2021.

Изложбом ”Хокусаи у Египту” Маријане Оро галерија Клуба ваздухопловства ”Икар” придружила се обележавању Дана европске баштине 2021. у Земуну, под покровитељством Градске општине Земун.

 

 

После паузе због реновирања и адаптације галеријског простора, 27 слика и отисака у огледалима, ствараних од 2016. године 7. октобра изложила је др Маријана Оро. Београђанка којој је ово осамнаеста самостална изложба добитница је бројних награда и признања из области стрипа, цртежа, традиционалног кинеског сликарства и калиграфије, чији се радови налазе у сталним поставкама Исгоријског архива у Панчеву, Музеја у Монастиру у Тунису, Музеја Старе палате на Крфу, уметнички накит од сребра и предмети од злата у Трезору златаре Мајданпек, стални излагач галерије KBH Kuns у Копенхагену и више пута Културног центра Србије у Паризу.

 

 

Циклус ”Хокусаи у Египту”, наставак ранијих уметничких истраживања Маријане Оро и њене ”личне потраге за оностраним”, у присуству великог броја посетилаца, међу којима су били и представници дипломатског кора, отворила је начелница Дома ваздухопловства Татјана Сурлић.

”Песму” Феликса Менделсона на отварању изложбе извела је пијанисткиња Љиљана Арсеновић.

 

 

Слике на платну рађене акрилом, тушом и пером и у штампи на огледалима остварују ауторкин кредо да су ”идеја која се увек манифестује кроз другачији доживљај”.

У галерији ”Икар” поставка ”Хокусаи у Египту” може се погледати до 14. октобра.