СЕДАМ ШЛЕПЕРА ПОМОЋИ КРАЉЕВУ

17. новембар 2010.

17.11.2010

 

Седам шлепера помоћи, коју је обезбедила Општина Земун стигло је у Краљево. Три стамбена и један санитарни контејнер, као и грађевински материјал, чине донацију вредну преко два милиона динара, коју је Општина Земун наменила грађанима Краљева, који су због последица земљотреса остали без крова над главом.

Ову велику и несебичну донацију, председник Општине Земун Бранислав Простран и званично је уручио градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу.

После потписивања Уговора о додели помоћи, Симовић је нагласио да је Општина Земун међу првим општинама која је Краљеву притекла у помоћ.

”Ми смо сви сведоци последица које је оставио земљотрес. Имајући разумавање за тежак период кроз који пролазе грађани Краљева Општина Земун и грађани Земуна желе да буду солидарни,  и ми смо одвојили помоћ вредну преко два милиона динара. Допремили смо Краљевчанима оно што им је тренутно најпотребније.

Позивам и друге Општине да помогну Краљево.

Ово је само прва помоћ која је дошла од Општине Земун. Ако буде било потребно помагаћемо и даље. Знамо да је тешка ситуација и да људи тешко живе”, рекао је председник Простран.

Председник Бранислав Простран и чланови руководства Општине Земун обишли су села Оплaнић и Јарчујак. Мештанин села Јарчујак Милишић Милета, коме је Општина Земун обезбедила стамбени контејнер, има само речи хвале: ”Ова помоћ ми значи све, јер сам као што видете, остао без крова над главом.”

Руководство Општине у разговору са мештанима интересовало се, шта им је још од грађевинског материјала потребно, и најавило да ће Земун наставити да помаже Краљево.

naslovna_2

foto%201_0

foto%202_2

foto%203