СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ ЗЕМУН – КРСТОВДАН

27. септембар 2022.

Заветна слава Градске општине Земун – Воздвижење часног Крста, у народу познатији као Крстовдан, свечано је обележена светом архијерејском литургијом у храму Светог оца Николаја Мирликијског и сечењем славског колача у општинском здању.

Празничну службу држао је викарни епископ ремезијански и настојатељ Храма светог Саве Г. Стефан уз саслужење свештенства земунских цркава. Литургији је присуствовао председник ГО Земун Гаврило Ковачевић са својим сарадницима.

После литургије централним улицама Земуна прошла је крстовданска литија, а славље је настављено  сечењем славског колача уз присуство руководства Градске општине Земун и верног народа.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић честитао је славу грађанима Земуна и пожелео им добро здравље, мир и благостање, уз обећање да ће се општинско руководство и надаље трудити да Земун постане најбоље место за живот.

Овај велики црквени и народни празник – Крстовдан или Воздвижење (Подизање) часног Крста везује се за проналазак часног Крста Господњег на Голготи и повратак Крста из Персије поново у Јерусалим.