СВЕТСКА, А ЗЕМУНСКА ШАМПИОНКА

23. децембар 2022.

Клуб матичне културе Земун у сарадњи са Градском општином Земун, 22. децембра уприличио је трибину ”Сусрет са шампионком”.

 

Сусрет са Надицом Божанић светском шампионком у теквондоу био је прилика да многобројна публика, пријатељи и колеге спортисти у искрености приповедања сазнају како се постижу врхунски резултати, колико је потребно одрицања, менталне и физичке снаге, подршке и разумевања породице, шта значи тимски рад и колико је важно имати поверења у тренера, какав понос осећа спортисткиња на победничком трону са медаљом на грудима док слуша химну ”Боже правде” и замишљајући том приликом улице свог детињства, свог Земуна.

 

Тренер Драган Јовић, говорио је о свом искуству и сарадњи са Надицом, о свим искушењима која прате врхунског спортисту који сања звездане резултате, али и колико је важно наставити и одржати се на победничком постољу.

 

Врхунски спортиста, стонотенисер Александар Каракашевић поделио је искрено своја искуства, будући из спортске породице, која га је и обавезала да током своје спортске каријере ниже успехе и да преноси своје искуство и знања онима који треба даље да баштине традицију земунског спорта.

 

У име Градске општине Земун трибини је присуствовао секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.

 

Вече је заокружено дивним стиховима и римама кантаутора Саше Васића.

 

Домаћин трибине, председник КМКЗ Драгољуб Милошевић Миша, осврнуо се на богато спортско наслеђе Земуна и на све догађаје који илуструју да је спорт врлина.

 

Мира Николић, поносна бака шампионке и познати посленик у туристичкој промоцији Земуна, захвалила се појединцима и институцијама који су пружали подршку породици Божанић на путу до успеха, који се наставља.