САВЕТОВАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА ОПШТИНЕ ЗЕМУН

18. фебруар 2015.

У скупштинској сали општине Земун 18. фебруара 2015.године у организацији Привредне коморе Београда, Задружног савеза Београда и општине Земун одржано је једнодневно саветовање пољопривредника Земуна.

Неколико десетина пољопривредника који су се одазвали позиву да учествују Саветовању поздравио је у име домаћина члан Већа општине Земун Стеван Родић који је истакао да се овакав едукативан скуп са циљем упозвнавања са мерама и подстицајима пољопривреди организује после пуних 25 година. Благовремено, како је истакао, док се очекују средства из претприступних средстава ИПА фонда и за рурални развој.

Учеснике је поздравила секретар за пољопривреду Града Београда Тијана Маљковић, као и Зоран Милошевић, председник Скупштине Привредне коморе Београда.

Са програмом мера за подстицај пољопривредне производње и условима за добијање бесповратних средстава из градског буџета пристуне пољопривреднике упознао је Аркадије Нешковић из Управе за пољопривреду Градског секретаријата Београда.

О процедурама укључивања произвођача у органску производњу  у Србији  говорила је Јелена Милић из Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

О важности задругарства и значају удруживања у пољопривреди, као и начинима оснивања задруга и савеза задруга говорио је  секретар Задружног савеза Србије мр Велимир Радојевић.

Миодраг Весели из Удружења пољопривреде и прехрамбене индустрије предочио је могућности примене машинских прстенова у пољопривреди.

Др Живота Јовановић из „Института за кукуруз“ из Земун Поља представио је богат асортиман ЗП хибрида, поред сорти кукуруза и жита обогаћених с осам врста соје.

Саветовање је закључио мр дејан Маринковић из пољопривредне саветодавне стручне службе Падинске скеле на тему контроле плодности земљишта.

И пољопривредници Земуна узели су учешћа у дискусији конструктивним питањима, чији су одговори разјаснили важне дилеме.

 

SAVETOVANJE1 (Small)

 

SAVETOVANJE2 (Small)