РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДА У УЛИЦИ МИЛАНА УЗЕЛЦА 9 И 11

05. јул 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 5. јула обишао је везане ламеле зграда које ће бити саниране у улици Милана Узелца 9 и 11 и том приликом разговарао је са управником једне од угрожених стамбених зграда Марком Дакићем, који се захвалио Општини Земун и Граду Београду што ће се овај дугогодишњи проблем решити.

Председник Ковачевић одржао је и састанак са станарима угрожених зграда и информисао их о свим активностима које је Општина предузела, као и о начину и динамици радова на санацији у утврђењу темеља објекта.

”На иницијативу Градске општине Земун за потребе реконструкције ових зграда урађен је пројекат санације и Град Београд је обезбедио потребна средства. Током недеље биће расписан тендер за извођача радова, тако да ће мајстори почетком јесени отпочети радове по пројекту стручњака са Грађевинског факултета. То су активности које смо обећали станарима ових зграда, како би се решио овај велики проблем и објекат стабилизовао. Током радова станари неће бити у обавези да напусте станове. Извођачи са искуством реализоваће компликоване радове како би се вратила стабилност носеће конструкције и станари ће бити сигурни у својим домовима”, рекао је председник Ковачевић, и том приликом нагласио да је у току израда пројекта за реконструкцију улице Милана Узелца од Првомајске до Златиборске улице, као и улице Марије Бурсаћ од улица Милана Узелца до Др Жоржа Матеа, која поред асфалтирања укључује и замену водоводне и канализационе мреже и уређење кишних одвода.

Зграде су почеле да тону средином августа 2018. године, после обилних падавина и проблем је настао због запушених олука, одводних канала, те пуцања водоводне цеви.