РЕКОНСТРУИСАН КОШАРКАШКИ ТЕРЕН

25. септембар 2020.

У оквиру друштвено одговорне акције ”Сто терена за једну игру” компаније ”Моцарт” реконструисан је кошаркашки терен на Кеју ослобођења.

На овом кошаркашком игралишту постављана је специјална подлога по ФИБА стандарду, професионалне кошаркашке конструкције, клиритне табле, зглобни обручи, ограда, клупице.

Свечано отварање уприличено је 25. септембра када је Земунац Новица Величковић прослављени кошаркашки ас и капитен КК ”Партизан” отворио терен који сада носи његово име.

Церемонији отварања присуствовали су председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић и чланови Већа ГО Земун Драган Матијевић и Зоран Борјан.

”Изузетно ми је драго што смо део ове акције у којој терени добијају нов изглед, а млади место где ће развијати тимски дух, и креирати свој кошаркашки и спортски пут ка успеху. Градска општина Земун наставиће да са друштвено одговорним компанијама и самостално спроводи сличне пројекте са садржајима за све генерације”, рекао је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић и захвалиo се компанији ”Моцарт” на сарадњи и позвао суграђане да у данима када се обележава Европска недеља спорта што више времена проводе на отвореном, да се посвете спорту и рекреацији.

Прву утакмицу на обновљеном терену одиграле су млађе категорије КК Партизан, а у наставку програма организовано је такмичење у шутирању тројки које је имало хуманитарни карактер.