РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ ИЗБЕГЛИМ ЛИЦИМА

06. новембар 2014.

06.11.2014

 

Општина Земун у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставља да помаже социјално угрожене породице избеглих и интерно расељених лица, која су свој дом пронашла на територији општине Земун.

Дана 6. новембра 2014. године, Комисија за пружање помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности на територији Градске општине Земун расписала је Jавни позив.

Конкурсом је предвиђена додела 15 пакета помоћи од 200.000 динара по породичном домаћинству корисника за покретање сопственог бизниса. Овај конкурс представља наставак конкретних активности општине у циљу хуманизације услова живота избеглих лица, и обезбеђује услове за економскo осамостаљење избеглих и њихових породица.

”Општина Земун као одговорна локална самоуправа у претходном периоду потврдила је чврсту решеност да заједно са осталим државним органима и другим донаторима на целовит и транспарентан начин свим избеглим лицима понуди помоћ и конкретна решења како би могли самостално и на најбољи начин донети одлуке о својој будућности”, рекао је Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун.

izbeglice-naslovna1321

foto_13123