РАДОВИ У ЗЕМУНСКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

07. март 2022.

Градска општина Земун наставила је да улаже средства за уређење васпитно-образовних институција. У току су радови на реконструкцији и уређењу школа у Старом градском језгру, али и у насељима Нова Галеника, Земун Поље, у Горњем Граду и у Батајници.

У ОШ ”Михаило Пупин” замењене су подне облоге у санитарним чворовима и побољшана хидроизолација, јер је долазило до продирања воде на етажама испод. Урађени су и молерско-фарбарски радови у ОШ ”Илија Бирчанин”. Окречене су учионице, офарбани радијатори, замењена расвета, утичнице, прекидачи и подна облога. У ОШ ”Горња Варош” ради се на поправци паркинга и замени подних облога у учионицама, а у ОШ ”Лазар Саватић” у току су молерско-фарбарски радови у ходницима школе.

Најобимнији радови су у батајничкој Основној школи ”Светислав Голубовић Митраљета” где је у току дуго очекивана реконструкција и доградња објекта. По пројекту, доградњом спрата добиће се готово дупло већа квадратура од приближно пет хиљада квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општа и зубарска амбуланта, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

Градска општина Земун ће и надаље улагати у континуирани развој школске и предшколске инфраструктуре и пратити васпитно-образовни процес.