РАДНО ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

05. јун 2020.

Градска општина Земун је поводом Светског дана заштите животне средине – 5. јуна, организовала акцију чишћења приобаља.

”Овом акцијом желимо да покажемо како се чува и одржава аутентична амбијентална целина Земунског кеја. Колико волимо Земун најбоље се види када се пређе са речи на дела. Зато смо очистили обалу, уклонили сво смеће и у разговору са суграђанима апеловали да свакодневно доприносе лепшем и здравијем животном окружењу, како бисмо добили лепше и уређеније улице, паркове и шеталиште крај реке. Један од главних праваца нашег деловања је да у сарадњи са Градом Београдом и комуналним предузећима оплеменимо унутарблоковске и друге запуштене површине како би нам Земун био чистији и зеленији”, каже председник Градске општине Земун Дејан Матић.

У акцији чишћења зелених површина и шеталишта крај лепог плавог Дунава учествовали су запослени у Градској општини Земун, волонтери из Канцеларије за младе, екипе Водопривредног предузећа ”Галовица”, као и удружења грађана ”Европски центар Дунав” и ”Експлор Србија”.

Такође, у сарадњи са ЈКП ”Зеленило Београд” у парку на углу Улице Петра Зрињског и Магистратског трга посађене су саднице украсних грмова, што ће оплеменити ову већ уређену површину, која је између осталог намењена и за фотографисање тек венчаних парова испод вењака од ружа.