ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ У БАТАЈНИЦИ ОСТАЈЕ ОТВОРЕН

16. март 2022.

Обавештавамо грађане да до завршетка надвожњака преко пруге са прилазним саобраћајницама, са обе стране мостовске конструкције, постојећи пружни прелаз остаје отворен.

Градска општина Земун је од почетка пројекта изградње надвожњака у Батајници у сталној комуникацији и координацији са надлежнима, од Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, преко извођача радова до ”Инфраструктура железнице Србије”, како би грађани насеља Шангај до завршетка радова на новом надвожњаку имали несметану везу са центром Батајнице.

Са пуштањем брзе пруге Београд – Нови Сад, пружни прелаз затвараће се за саобраћај у тренутку пролаза возова – интерсити, регио-експрес и регио.

Апелујемо на пешаке, бициклисте и возаче да поштују саобраћајну сигнализацију и да се одговорно понашају као учесници у саобраћају.

Такође, Општина ће инсистирати да се теретни друмски саобраћај преусмери на друге правце, како се не би стварале гужве.

Градска општина Земун покренула је и изградњу нове саобраћајне везе од насеља Шангај до центра Батајнице и батајничке петље која води Белегишком улицом у дужини од 3,6 километара. Ова саобраћајница представља још једну саобраћајну комуникацију за грађане Батајнице и значајна је зато што пролази уз будући Интермодални терминал.