ПРОЛЕЋНИ КОНЦЕРТ ”МУЗИКЕ НАДЕ”

18. април 2022.

У галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун  испуњеној до последњег места 17. априла је одржан Пролећни концерт ”Музика наде” у организацији Music Art Project –а и ГО Земун.

Концерт је круна перкусионистичко-вокалне радионице за децу из земунске ОШ ”Бранко Пешић” и Mузичке школе ”Војислав Вучковић”, реализоване са наставницима музичких школа и менторима програма ”Музика наде” – перкусионистом Београдске филхармоније Александром Радуловићем и гостујућим професором удараљки из Краљевског музичког конзерваторијума у Мадриду Мануелом Перезом Делгадом.

Малишани из ОШ ”Бранко Пешић” су већ неколико година укључени у пројекат социјалне инклузије ”El sistema” кроз програм ”Музика наде”, који је намењен деци из различитих осетљивих група ради ублажавања лоших услова живота и сиромаштва, афирмације креативних могућности и стицања осећаја заједништва, усавршавања талената и припадности друштву.

Све ово могло се видети у наступу заједничког хора двеју школа и, посебно младих перкусиониста који су на инструментима поклоњеним ОШ ”Бранко Пешић” добили шансу да усаврше свој вансеријски музички таленат и вештине.

Музички кампови у организацији Music Art Project-а дају шансу деци из маргинализованих друштвених група – Ромима, избеглима и мигрантима да открију своју животну прилику и усмере се на каријеру која им може отворити неке нове животне прилике и успех у образовању музичког талента уз стручну подршку водећих светских педагога.