ПРОЛЕЋДАН У ПРАВНО-БИРОТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

28. април 2023.

Правно-биротехничкa школa ”Димитрије Давидовић” организовалa je 28. априла традиционалну манифестацију под називом ”Пролећдан”. Манифестацији је присуствовао заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, који је том приликом поздравио наставнике и ученике и пожелео им да још много година организују ову прелепу манифестацију како би се заједно са својим гостима радовали пролећу. Почасни гост је био амбасадор Републике Индонезије Његова екселенција Мохамед Чандра Виђа Јуда. 

 

На овогодишњем ”Пролећдану” учествовали су фолклораши из КУД ”Јана”, који су извели игре Црноречја и из околине Лесковца. Индонежански плесни студио ”Бидадари” упознао је присутне са лепотом и сложеним облицима индонежанске културе изводећи различите форме плеса Балија, Јаве, Суматре и из других крајева овог далеког архипелага, а организовано је и музичко такмичење ученика. Будући мали матуранти су могли да сазнају нешто више о могућностима образовања у овој школи, а за средњошколце организована је промоција факултета Београдског универзитета.

 

Представници Oдсека за локални економски развој и заштиту животне средине Градске општине Земун организовали су еколошки панел на тему “Ја (ни)сам у центру света – еколошка одговорност младих”, а у оквиру Еко кутка Удружење за заштиту животне средине Таурунум је ставило акценат на еколошку одговорност младих.

 

Организована је и хуманитарна акција за Центар за интеграцију младих Саветовалиште Нови Београд, a импровизована библиотека је била постављена у школском дворишту за размену књига.

 

Као и сваке године на ”Пролећдан” ученици су  заједно са замеником председника Градске општине Земун Жарком Дроњком, амбасадором Републике Индонезије Њ. Е. господином Мохамедом Чандра Виђа Јудом и директорком ове школе Зорицом Маравић церемонијално засадили багрем твист.

 

Прва манифестација одржана је 2014. Од тада, у оквиру манифестације, посађено је седам стабала и угошћени су амбасадори или представници амбасада Јапана, Канаде, Русије, Анголе, Индије, Белгије.