ПРИЗНАЊЕ СРЕМСКЕ ЕПАРХИЈЕ ОПШТИНИ ЗЕМУН

17. април 2011.

17.04.2011

 

На велики црквени празник Цвети – Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, у храму Светог пророка Илије у Грмовцу, Његово преосвештенство владика Сремски господин Василије, уручио је орден Светог Арсенија Сремца председнику општине Земун Браниславу Пространу и орден Светог Владике Максима заменику председника Саши Љубинковићу. Дарована ордења су највиша одликовањa Епархије сремске, која се додељују установама и појединцима за изузетан допринос у развоју духовног живота Епархије, црквеног живота уопште и доброчинства према храмовима.

Прво богослужење, Архијерејску литургију, у новоизграђеној цркви Светог пророка Илије у Грмовцу, служио је владика Сремски Василије, уз саслужење свештенства и монаштва.

Захваљујући се на признањима, председник општине Земун Бранислав Простран истакао је опредељеност Општине да помаже сваку духовну обнову, те да је Црква један од најважнијих стубова друштва и увек мудрост и ослонац народу у сваком времену, а нарочито онда када је тешко.

Свечаној литургији и сабрању народа присуствовали су и руководство општине Земун, представници институција просвете, културе, здравства и угледни привредници из Земуна.

naslovna orden

foto 1 orden

foto 2 orden

foto 3 orden

foto 4 orden

foto 5 orden_0