ПРИЗНАЊЕ ЗА ЛИКОВНУ КРИТИКУ ЈЕФИМИЈИ ЂОКИЋ

25. јануар 2021.

У Уметничкој галерији ”Стара капетанија” у недељу, 24. јануара 2021. године представљен је најновији двоброј хронике о визуелним и просторним комуникацијама ”Ликовни живот” и, у избору главног и одговорног уредника Здравка Вучинића и члана редакције Петра Вујошевића, награда за најуспешнијег ликовног критичара млађе генерације додељена Јефимији Ђокић.

 

Двоброј ”Ликовног живота” 157/158 на сто страна илустрованих обиљем фотографија у боји и црно-белој техници доноси пресек свих ликовних догађања не само у Србији већ и у региону и шире: своје место нашли су и прикази изложби одржаних у Румунији, Тунису, БиХ и Републици Српској.

 

Часопис ”Ликовни живот” унапређује своју уређивачку концепцију већ 33 годину и један је од јединствених на нашем простору који залази у зрело доба. Једна од новина је и прилика коју даје младим критичарима, у актуелном двоброју Марији Ристић, Луки Вукићевићу, Анђели Роквић, Соњи Бељић и добитници признања за најуспешнијег ликовног критичара млађе генерације Јефимији Ђокић.

 

Периодична енциклопедија изложби у Београду и осталим градовима Србије, уобичајава и да представља установе које учине искорак, те је у новом двоброју ”Ликовног живота” своје место добио Народни музеј из Лесковца.

 

Оснивач и издавач ”Ликовног живота” је Друштво ликовних и примењених уметника Земуна, а финансирање двоброја за 2021. годину помогло је Министарство културе и информисања републике Србије.