ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ У НЕМАЊИНОЈ УЛИЦИ

31. август 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је 31. августа радове на измештању топловодне мреже у заштитном појасу дела улице Немањине и Градског парка, где ће у непосредној близини ускоро почети радови на уклањању асфалта и копање темеља за изградњу подземне гараже код спортске хале ”Пинки”. Површина гараже ће бити 5407 квадрата, имаће један ниво и 150 паркинг места.

Председник Ковачевић за Дневник 1 РТС1 истакао је да је Земун тренутно једно велико градилиште и најавио да ће радови на Земунском кеју бити завршени до краја септембра, док ће гаража бити пуштена у рад за годину и по дана.

То је била прилика да грађане подсети на реконструкцију Земунске гимназије, на изграђену Ковид болницу, обилазницу око интермодалног терминала у Батајници, проширење пруге са станичним зградама и пружни надвожњак.

У наредном периоду у плану је реконструкција Главне улице, Косовске улице, Прерадовићеве, Улице принцезе Оливере (Петра Зрињског), Др Петра Марковића и Давидовићеве. Већина улица ће бити под коцком тако да ће Земун постати једно велико шеталиште са шармом старих времена.