ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ НА ШКОЛИ ”МИТРАЉЕТА” У БАТАЈНИЦИ

20. јануар 2023.

Председник Градске општине Земун  Гаврило Ковачевић 20. јануара обишао је радове на реконструкцији и доградњи објекта Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници.

 

У разговору са извођачима радова, председник Ковачевић се уверио да се радови одвијају утврђеном динамиком.

 

”По пројекту, доградњом спрата ће се добити готово дупло већа квадратура од 5200 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општа и зубарска амбуланта, канцеларијски простор, а за ученике са посебним потребама биће изграђени нови, специјални тоалети. Градска општина Земун обезбедила је превоз за све ђаке, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају и несметано похађала наставу у школама ‘Бранко Радичевић’ и ‘Илија Бирчанин”, рекао је председник Ковачевић.

 

По изјави извођача, уређење партера је управо у току.

 

Завршени су спољни радови развода фекалне и кишне канализације и водовода. Развучена је комплетна мрежа кроз целу школу. На првом спрату се ради главни канализациони вод кроз ходник који ће ускоро бити завршен.

 

На већини простора већ су завршене кошуљице. Молери раде ”прву руку”, а предстоји и уградња прозора и сређивање подова. Санитарни чворови су урађени, тако да су спремни за керамичарске радове. Комплетна столарија се монтира, а клима системи и радијатори чекају на инсталирање.

 

Молерски радови се раде и у учионицама на последњем спрату, развучене су машинске и електроинсталације јаке и слабе струје, док ће гипсари у наредном периоду спуштати плафоне.

 

Кров је комплетно завршен, а то значи да је урађена термоизолација, постављена камена вуна, кровна конструкција и мембрана.

 

У припреми је монтажа лифта који је стигао, а како кажу извођачи, у току је избор решења за изглед фасаде.

 

Поред постојећег грејања на мазут анализира се могућност да се школа прикључи на гас.

 

Са председником Ковачевићем радове је обишао и члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић.

 

Градска општина Земун наставиће да прати реализацију пројекта и обилази градилиште  како би се у догледно време радови на проширењу капицитета ове школе, која је преко потребна све већем броју ученика у Батајници, окончали.