ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НАЈАВИО НОВЕ РАДОВЕ У НАСЕЉУ АЛТИНА

23. новембар 2022.

Приликом обиласка радова на свеобухватној реконструкцији улице Павла Вујсића председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић најавио је радове на изградњи канализационе деонице у дужини од 2,5 километара, и то од улице Љиљане Крстић до краја Угриновачког пута, уз укључење улице Драгачевских трубача.

 

Да се хитно изради овај пројекат који ће, између осталог, омогућити да се већи део насеља прикључи на секундарну канализацију договорен је са  ЈКП ”Београдски водовод и канализација” и Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу. Очекивани почетак радова је у марту 2023. године.

 

У оквиру треће фазе радова у улици Павла Вујисића, после урађене кишне канализације и замењених инсталација, приводе се крају радови на асфалтирању коловоза и проширењу тротоара у дужини од 900 метара.

 

”Наш је циљ да ова улица буде комплетно уређена током наредне године у дужини од 2,1 километар, како би се створили нормални услови за живот, без плављења као што је то било до сада. Будући да кроз ову улицу пролази градски саобраћај радови се изводе етапно. Тренутно се асфалтира од раскрснице са улицом Константина Кавафија до улице Љиљане Крстић. Тако ће се радити и даље, веома темељно све до Добановачког пута”, рекао је председник Ковачевић, уз напомену да ће се обратити пажња и на побољшање градског превоза који саобраћа у Алтини увођењем зглобних аутобуса.

 

У наредном периоду реализоваће се и неколико пројеката у Батајници, а један од највећих који је у припреми јесте изградња 21 километра водоводне мреже у насељу Шангај. Настављају се радови и на приступним саобраћајницама пружног прелаза у Батајници. Оно што је значајно за људе који живе са десне стране Батајнице гледано од Улице мајора Зорана Радосављевића, а поготово за оне који живе у улицама Бранислава Баришића и Војводе Новака јесте да ће добити 11 километара водоводне мреже.

 

Током обиласка радова био је присутан и заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић.