ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН У АКЦИЈИ ПОДЕЛЕ ПАКЕТА ПОМОЋИ

11. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић са земунским волонтерима 11. јуна обишли су у улицама Мушицког и Прегревица социјално угрожене породице пензионера чија су месечна примања мања од 30 хиљада динара. 

”Градска општина Земун је од првих дана борбе са пандемијом короне укључена у поделу пакета помоћи пензионерима са примањем мањим од 30 хиљада динара, особама са инвалидитетом, родитељима деце са посебним потребама, као и породицама са више деце. Данас смо посетили породицу Перић и Пантелић и уручили им пакете са најосновнијим животним потрепштинама. Tрудимо се да обиђемо наше грађане којима је помоћ потребна у свим земунским насељима и то ћемо чинити докле год је то потребно”, рекао је председник Матић и подсетио да је у току и подела беби пакета у оквиру пројекта ”Земунска беба”.

До сада је пензионерима подељено преко 16 хиљада пакета помоћи, а у подели је учествовало 250 волонтера који су посетили 17200 грађана са мањом пензијом од 30 хиљада динара, а у акцији су учествовали Град Београд и  Градска општина Земун, која је припремила додатних 20 хиљада пакета помoћи.