ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ШКОЛЕ У БУСИЈАМА

18. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, старешина цркве Свете браће Ћирила и Методија и директорка ОШ ”Бранко Радичевић” са сарадницима, обишли су радове на изградњи школе у Бусијама, која ће радити као издвојено одељење школе са седиштем у Батајници.

 

Нови школски објекат у Бусијама je површине која прелази две хиљаде квадрата, са сопственим системом централног грејања на пелет, са седам учионица опште намене, учионицом за продужени боравак, два кабинета за информатику, библиотеком, зборницом, кухињом, трпезаријом, фискултурном салом и другим простором изграђеним по најсавременијим стандардима.

 

”Изградња школе је један од примера добре сарадње општине Земун са Српском православном црквом. Ми смо једина општина у Београду која у сваком насељу има верске објекте. У Бусијама смо сви заједно дали допринос да се подигне велелепна школа коју ће похађати наша деца. Равномерни развој општине је наш приоритет. Ту политику смо са грађанима договорили на почетку мандата 2009. године када смо први пут добили поверење грађана Земуна. Од тада, па до данас не одустајемо од те политике. Многобројни пројекти то доказују, почев од уређених зелених површина, игралишта за децу, спортских  терена, вртића, школа, изграђаних улица, путева, канализационе и гасне мреже и других капиталних пројеката који то доказују. Када кренете од центра Земуна ка било ком делу периферије затећи ћете грађевинске машине. Изградњом ове школе изашли смо у сусрет породицама које станују у Бусијама, а чија деца годинама путују до школа у Батајници и Угриновцима. Изградњом новог школског објекта у Бусијама наша деца ће имати више слободног времена за учење и игру, а родитељи ће због близине објекта имати квалитетнији надзор у многим сегментима њиховог развоја”, рекао је Матић, и том приликом се захвалио Његовом преосвештенству владики сремском Г. Василију, старешинству цркве Свете браће Ћирила и Методија у Бусијама и грађанима на указаном поверењу.

 

У име колектива ОШ ”Бранко Радичевић” у Батајници председнику ГО Земун Дејану Матићу, менаџменту Града Београда, свештеницима из насеља Бусије и архитектама на добро урађеном послу захвалила се директорка Љиљана Мијић, уз напомену да ће учитељи и наставници ове школе са радошћу наставити свој радни век у Бусијама.

 

Планирани број ученика чији су се родитељи изјаснили за настављање школовања у издвојеном одељењу је око 300.