ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ОБИШАО НАСЕЉЕ ЕКОНОМИЈА

06. октобар 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима, члановима Већа Ђорђем Дукићем и Бошком Радовановићем обишао је 5. октобра насеље Економија код Батајнице и разговарао са грађанима о текућим комуналним проблемима.

 

Прикључивање домаћинстава на регуларни систем водоснабдевања и одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација” и потписивање Уговора о уређењу овог насеља се ближи крају, тако да грађани неће више  користити техничку воду из заједничког бунара. Залагањем председника Градске општине Земун отклоњене су све правне сметње у вези са легализацијом појединих домаћинстава, којима ће сада пијаћа вода бити доступна.

 

Сви грађани који ће се прикључити на водоводну мрежу уговором су се, између осталог, обавезали да ће најкасније на дан прикључења о свом трошку блокирати контакт између воде из градског водовода и бунарске воде, чиме ће трајно бити онемогућено коришћене воде која по параметрима Градског завода за јавно здравље није за пиће.

 

У току обиласка насеља било је речи и о решавању хроничног проблема са канализацијом, јер се фекалне пумпе често кваре. Председник Ковачевић је рекао присутним житељима овог насеља да ће ургирати код надлежних у ЈКП ”Београдски водовод и канализација” да се што пре отклони квар.