ПРВО РАДНО ИСКУСТВО ДАНСКЕ СТУДЕНТКИЊЕ У СРБИЈИ

28. август 2014.

28.08.2014

 

У оквиру програма ”Упознај државу Србију”, коју организује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Представништво Републике Српске у Србији, општина Земун у периоду од 18. до 29. августа омогућила је стицање првих професионалних знања за студенткињу Данку Петровић која је рођена и школује се у Данској.

Идеја пројекта ”Упознај државу Србију” јесте упознавање младих образованих људи из дијаспоре са  пословањем у Србији, као и са својим коренима.

Двонедељна пракса овој студенткињи Пословне школе у Копенхагену, омогућује да се уз помоћ свог ментора Жељка Кларића упозна са радом Канцеларије за младе, канцеларије информационих технологија и Туристичког центра Земуна. Ипак, највише времена проводи у Канцеларији за локални економски развој, где  преводи на енглески језик брошуру ”Туристички потенцијали Земуна” и припрема текст на српском, енглеском и данском језику који ће представити привредну понуду Земуна.

”Стручна пракса у општини Земун је моје прво радно искуство у Србији. До сада сам имала прилику да волонтирам у омладинском Црвеном крсту и да радим као преводилац у једној данској преводилачкој фирми. Пројекат ”Упознај државу Србију” је веома користан за студенте који су рођени или живе у иностранству, а пореклом су из Србије или Републике Српске. Препоручићу мојим вршњацима да наредно лето обаве стручну праксу у Србији”, каже Данка Петровић.

Ово је други пут да општина Земун организује стручну праксу за студенте из дијаспоре.

NASLOVNAres

FOTO1res