ПРВИ ЗЕМУНСКИ ПОЛУМАРАТОН ПРЕМАШИО ОЧЕКИВАЊА

05. септембар 2022.

”Први земунски полумаратон”, ”Прва земунска седмица” и ”Трка будућих шампиона” одржане су 4. септембра на Земунском кеју. Био је то својеврсни спортски празник у којем су учествовали аматери, запослени у Градској општини Земун, студени Пољопривредног факултета, активисти Црвеног крста Земун, ђаци земунских школа, али и нешто искуснији маратонци који су трчали три круга од Богојављенског платоа до хотела ”Југославија” и назад.

Победник овогодишњег полумаратона је Денис Фируловић који је за један сат, 16 минута и 42 секунде истрчао 21,1 километар,  док је у конкуренцији дама прва Нора Тркља. Земунску седмицу, односно само један кругу у дужини од седам километара најбрже су истрчали Ивана Живковић и Миливоје Јововић, а малишани из земунских основних школа су у зависности од узраста трчали до 800 метра.

Заљубљенике у дуге трке поздравио је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић нагласивши да је Земун место спорта и да је овај догађај који се одржава под покровитељством Општине и промоција здравог живота, спорта и хуманости.

”Жеља нам је да достигнемо традицију Беогрдског маратона и да се придружимо свим великим градовима који имају своје трке”, ракао је Гајић.

Догађају су присуствовали члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић.

Сви су сагласни, а највише учесници којих је било 700, да су трчали најатрактивнијом стазом уз Дунав, у одличној организацији Спортског удружења ”TauRUNum Runners”, уз добре спонзоре и мотивишуће награде и да ће сигурно бити на Другом земунском полумаратону.