Почела манифестација „Божићни празници у Земуну 2011.“

31. децембар 2010.

Туристички центар Земуна у сарадњи са Удружењем „Хоби арт“ и познатим земунским ресторанима организовао је манифестацију „Божићни празници у Земуну 2011.“. Да све протекне како је и планирано побринула се Канцеларија за локални економски развој општине Земун. Почев од 18. децембра, па све до Божића – 7. јануара 2011. године, у Господској улици, преко 60 учесника излагаће на типским тезгама ручне радове и друге артикле из домена ликовне, примењене уметности, хобија и заната. У наредном периоду, земунски угоститељи, рибари и пекари организоваће на Магистарском тргу празнични гастрономски сајам под отвореним небом.

У име општине Земун начелник Одељења за друштвене делатности и привреду Нада Ђурић посетила је учеснике манифестације и пожелела им да  и идуће године својом понудом употпуне претпразнично расположење, како би ова манифестација постала традиционална.

Мaнифестација је почела 18. децембра у великом стилу. Ресторан „Наја“ припремио је на Магистратском тргу лепо украшен сто препун ђаконија. Било је ту свега, почев од домаћих штрудли са маком и орасима, пихтија, сарме, пуњених паприка, пасуља пребранца познатијег као „гравче на тавче“, па све до специјалитета са роштиља. Будући да је било веома хладно, угоститељ Наја омогућио је да се гости послуже у ресторану, али и да кући понесу упаковане специјалитете.

Јединственом гастрономском сајму на Магистратском тргу  прикључила се 23. децембра и позната земунска кафана „Данубијус“. Наредних дана, простор у близини Заветног крста Урошевића биће  право место за све љубитеље рибљих специјалитета. У понуди су чувена рибља чорба, пржена речна риба и неколико врста рибљих салата.

Током трајања манифестације, посетиоци ће моћи у Господској улици да пробају јединствени србобрански труба колач, карловачки куглоф, праву медовачу, бермет намењен краљевском столу, лицидерска срца, свилене бомбоне, али и ручно рађене капе, шалове, новогодишње украсе, осликани текстил, честитке, аранжмане од цвећа и плодова, божићне декорације, предмете од стакла и накит.

 

NASLOVNA_4 (2)

 

FOTO 1_6

 

FOTO 2_4