ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ПРОЈЕКТЕ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

20. мај 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 20. маја потписао је Уговоре са представницима цркава и верских заједница чији су пројекти изабрани на Јавном конкурсу.

Програми и пројекти цркава и верских заједница које Градска општина Земун из буџета финансира односе се на израду подног мозаика и Часне трпезе у храму свете Недеље у Батајници, уређење парохијског дома храма Светог пророка Илије у Грмовцу, унутрашње радове у храму Светог Атанасија Великог у насељу Плави Хоризонт, уређење стаза око објекта манастира Светог архангела Гаврила, који се налази у Градском парку, као и на поправку унутрашњих зидова и столарије у цркви Узнесења блажене Дјевице Марије, која се налази на Великом тргу у Земуну.

Председник Ковачевић је истакао да Општина у континуитету ради на очувању културно-историјског блага, будући да су земунске цркве и споменици културе, чувајући тако и духовни идентитет народа.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката цркава и верских заједница из буџета Градске општине Земун за 2021. расписан је 4. марта, и Комисија за спровођење поступка је утврдила Листу вредновања и рангирања пријављених пројеката.