ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА СТАНОВАЊА ИЗБЕГЛИЦА И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

21. јун 2024.

 

На Светски дан избеглица, 20. јуна, у Палати Србија свечано су потписани уговори у складу са јавним позивима које је Комесаријат за избеглице и миграције расписао у протеклом периоду, са представницима 55 градова и општина Србије и градских општина града Београда.

 

У име Градске општине Земун уговоре је потписао члан Већа и председник Савета за миграције Бошко Радовановић.

 

Уговоре су уручивали комесарка Комесаријата за избеглице и миграције Наташа Станисављевић и министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић.

 

За стамбено збрињавање и побољшање услова становања избеглица и интерно расељних лица Србија је издвојила око 419 милиона динара, за око 300 породица, истакла је Станисављевић на свечаној додели уговора, апелујући на општине да спроведу јавне позиве за доделу помоћи.

 

Градска општина Земун учествовала је на Јавном позиву Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, који се односи на побољшање услова становања избеглица и интерно расељених лица доделом помоћи у грађевинском материјалу и опреми, и куповину сеоске куће са окућницом. 

 

Уговор о сарадњи за пет грађевинских пакета помоћи и по једну сеоску окућницу за избеглице и интерно расељене је на  9.270.000 динара од Комесаријата, док је Градска општина Земун обезбедила са своје стране 1.030.000 хиљада динара, или укупно 10.300.000 хиљада динара, што је највећи износ до сада за ове намене.