ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ОТПИСУ ДУГОВА НАСТАЛИХ РАСТУРОМ ВОДЕ У НАСЕЉУ ВОЈНИ ПУТ

26. април 2021.

Прикључивањем на регуларни систем водоснабдевања и одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација” и потписивањем уговора о отпису дугова насталих ”растуром” воде са овим комуналним предузећем, 620 домаћинстава које живе у улицама Војни пут Блок 1 и Војни пут Блок 2, трајно су решила проблем неусловне водоводне мреже, као и будуће наплате за стварну потрошњу која је свима стварала проблеме. Потписивање уговора обављено је током викенда 24. и 25. априла.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, нагласио је да је био учесник свих напора Општине да се на основу Одлуке Скупштина града Београда када је створен правни основ, системски реши овај вишедеценијски проблем грађана који су се снабдевали  водом из градског водовода преко прикључака са блок водомера.

Потписивању уговора присуствовали су члан Већа градске општине Земун Ђорђе Дукић, као и представници ЈКП ”Београдски водовод и канализација” и ЈКП ”Инфостан технологије”, који су грађанима појаснили све процедуре.

Градска општина Земун је финансирала израду Пројекта за техничко прилагођавање мреже на овој локацији, под стручним надзором ЈКП ”Београдски водовод и канализација”, а грађани су се минималним улагањем прикључили на градску водоводну мрежу.