ПОНТОН ДО ЛИДА

26. јун 2020.

 

 

Понтоњерска јединица Војске Србије 26. јуна кренула је са монтирањем понтонског моста до плаже Лидо.

Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић био је на терену и са надлежнима су договорене све оне претходне радње које треба спровести како би у потпуности били испоштовани како безбедности, тако и сви други стандарди.

 

”Градска општина Земун и Туристичко- културни центар Земун, и ове године, упркос актуелној ситуацији, како са  водостајем, тако и са епидемијом корона вируса, вредно раде да, оквирно 5. јула, почне купалишна сезона на плажи Лидо. Како смо већ навикли грађане Земуна и Београда, све до септембра на Лиду их чека богат културно-уметнички и рекреативни програми, као и пешачке туре по Великом ратном острву”, рекао је Ковачевић и захвалио се Војсци Србије на постављању и одржавању понтонског моста који повезује плажу Лидо са Земунским кејом.

Речна флотила копнене војске Србије са својим понтоњерским јединицама монтира  понтонски мост од Земунског кеја до плаже Лидо дужине од 330 до 360 метара у зависности од водостаја. Ширина понтонског моста коју користе пешаци и возила комуналних служби је 215 сантиметра.

У сарадњи са надлежним институцијама биће обезбеђени сви услови за пријатан боравак на ”земунском мору”, уређена плажа и терени за спортове на песку, пијаћа вода и тушеви, угоститељски пултови.

Посебна пажња биће посвећена спровођењу превентивних мера у заштити од вируса КОВИД-19, попут редовне дезинфекције плаже и мобилијера, као и држања прописане дистанце међу посетиоцима.

Плажа Лидо биће на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, све до 1. септембра 2020. године. За безбедност грађана бринуће чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба. Прелазак понтонског моста, за све посетиоце и љубитеље Лида је бесплатан.