”ПИНКИ” ВРАЋЕН ЗЕМУНЦИМА

30. август 2021.

Иницијатива Градске општине Земун да се Спортско културни центар ”Пинки” врати под окриље Града Београда како би се што пре обновио уродила је плодом. Престонички одборници на седници Скупштине Града Београда усвојили су Одлуку о оснивању привредног друштва СРЦ ”Пинки” д.о.о. Београд.

Компанија НИС, која је била већински власник овог здања са 49 одсто удела у капиталу, очигледно је пронашла правни модалитет, како би “Пинки” био враћен Граду на управљање.

Стање ове спортске хале познате по значајним спортским такмичењима, концертима светских звезда, али и расаднику спортских талената који су овде начинили прве успехе је у веома лошем стању. Објекат прокишњава, изолација је неадекватна, унутрашње просторије су лоше организоване, због чега овај објекат више не испуњава савремене стандарде.

”Биће потребно најмање годину дана од преузимања, да буду сређени папири и сва питања унутрашње организације. Треба да се уради пројекат који ће показати да ли је боље да “Пинки” буде реконструисан или срушен”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачивић, који не крије задовољство што је ово питање коначно покренуто и што ће Земунци добијају халу какву заслужују.

Комплекс “Пинки” чине велика и мала спортска хала, куглана, затворени базен, теретана, кафићи, образовне установе и то на простору од око осам хиљада квадрата.

За руководиоца овог спортско-културног комплекса именован је актуелни члан Већа ГО Земун Станислав Глумац.