”ПАЖЉИВКО” ЗА ЗЕМУНСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

25. јануар 2021.

Градска општина Земун 25. јануара започиње нови циклус едукативних активности посвећених безбедности деце у саобраћају поделом илустративног часописа ”Пажљивкова правила у саобраћају” ђацима првог разреда земунских основних школа, а први су га добили прваци ОШ ”Сава Шумановић” у насељу Алтина.

”Кампања ‘Пажљивко’ наставља се пуном паром. Захваљујући сарадњи са Агенцијом за безбедност Саобраћаја Републике Србије по примерак овог часописа ће добити близу 1800 ученика првог разреда земунских основних школа. Долазе нове генерације малишана које ће Пажљивко, уз велику посвећеност, желети да научи нечему новом и помогне им да утврде оно што већ знају о саобраћају. Пажљивко је ту, спреман као и увек да деци на забаван и интересантан начин приближи ову тему и скрене пажњу колико је важно да знају како да се понашају када су учесници у саобраћају. На нама осталима је да дамо све од себе како нам деца не би страдала у саобраћају. Уосталом, такву обавезу себи смо задали и у Националној стратегији за безбедност саобраћаја, где је као циљ постављено да ниједно дете не погине у саобраћајним незгодама”, каже председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун и заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић, који је том приликом изразио наду да ће епидемиолошке мере у циљу сузбијања епидемије вируса короне бити сврсисходне и да ћемо бити у могућности да организујемо смотру ”Шта знаш о саобраћају”.

Директорка ОШ ”Сава Шумановић” Катарина Јовановић захвалила се Градској општини Земун и свим учесницима на организацији ове акције, уз напомену да ће захваљујући новим знањима из области саобраћајне културе ђаци пешаци, али и ученици који бициклом долазе до школе бити знатно безбеднији.

Часопис ”Пажљивко” је приредила Агенција за безбедност Саобраћаја Републике Србије.