ОПШТИНСКИ ПОБЕДНИЦИ У КОШАРЦИ ИЗ ”ПУПИНА” И ”САВАТИЋА”

29. октобар 2021.

У склопу пројекта Школски спорт, који се реализује под покровитељством Градске општине Земун у организацији Омладинског спортског савеза Земуна 28.октобра у основној школи ”Мајка Југовића” одржани су мечеви између школских кошаркашких екипа ученика седмог и осмог разреда у женској и мушкој конкуренцији. Уз поштовање свих препоручених мера заштите од заразе ковид-19 током такмичења се сусрело више од 20 екипа.

Најуспешније у женској конкуренцији су ученице ОШ ”Михајло Пупин”, које су у финалу убедљиво савладале тим ОШ ”Раде Кончар”, док је треће место заузела екипа батајничке ОШ ”Бранко Радичевић”. Из победничке поставе је и најбоља кошаркашица овог турнира, Милица Антонијевић, којој је уручена статуа и медаља.

У мушкој конкуренцији се овога пута са ривалима из ОШ ”Светозар Милетић” успешно изборила за пласман на градско такмичење екипа ОШ ”Лазар Саватић”, у којој је и најбољи кошаркаш општинског турнира Петар Громико.  Треће место у општинском рангу такмичења припало је тиму школе домаћина ”Мајка Југовића”.