ОПШТИНА НАГРАДИЛА НАСТАВНИКЕ И ПРОФЕСОРЕ

13. јул 2023.

 

У свечаној сали Градске општине Земун наставницима и професорима чији су ученици освојили једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима, плакете и новчане награде за уложен труд и ванредне постигнуте резултате 12. јула уручио је члан Већа ГО Земун Ђорђе Дукић.

 

За менторски рад са ученицима, победницима такмичења, награђена су 132 наставника и професора. Својим успешним менторским радом 82 наставника основних и 50 професора средњих школа награђени су признањима, којима им заједница указује поштовање на значајном унапређењу образовања.

 

”Овај знак пажње који нам Општина поклања и награђује нас, значи нам много. Значи просветним радницима јер је онај ко треба – Општина, препознала колико труда, колико енергије улажемо да ђацима пренесемо што више знања и учинимо их успешнијима. И то није само материјални израз, већ поштовање и уважавање, а то наставници знају да поштују и цене”, каже директорка МШ ”Коста Манојловић” мр Зорица Вукосављевић, која је са посебним задовољством истакла и одличну сарадњу са Општином у организацији угледних музичких манифестација и такмичења.

 

Градска општина Земун је прва Општина у Србији која од 2019. године на овај начин указује поштовање просветним радницима, пружајући светао пример беспрекорне сарадње са образовним институцијама на својој територији.