ОПШТИНА ЗЕМУН ПОТПИСАЛА УГОВОРЕ СА КОМЕСАРИЈАТОМ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ

21. новембар 2023.

 

У Палати Србија 20. новембра свечано су потписани уговори у складу са јавним позивима које је Комесаријат за избеглице и миграције расписао у протеклом периоду, са представницима градских општина града Београда и локалних самоуправа са територије Аутономне покрајине Војводине. 

 

У име Градске општине Земун уговоре је потписао члан Већа и председник Савета за миграције Бошко Радовановић, и то за све три области: доходовне активности намењене интерно расељеним лицима и избеглицама, економско оснаживање,  као и на набавку хране за најугроженије породице из ове категорије грађана.

 

Испред Комесаријата за избеглице и миграције уговоре је уручила в. д. помоћника комесара за избеглице и миграције Душица Поповић.

 

Том приликом је истакла да је у текућој години за реализацију јавних позива Комесаријат за избеглице и миграције већ поделио 186 милиона динара помоћи, а да ће износ за 2024. годину бити и већи.

 

Градска општина Земун је једна од ретких градских општина града Београда која је потписала уговоре за реализацију сва три програма, што ће значајно унапредити услове живота интерно расељених лица и избеглица, које живе на њеној територији.