ОПШТИНА ЗЕМУН ПОМАЖЕ УРЕЂЕЊЕ ЦРКАВА

17. мај 2022.

Градска општина Земун определила је средства земунским црквама и верским заједницама за реализацију пројеката и програма који су изабрани на Јавном конкурсу за ову годину.

 

Програми и пројекти цркава и верских заједница које Градска општина Земун из буџета финансира односе се на грађевинске и уметничке радове. У Светосавском дому при Богородичиној цркви у Земуну биће постављена електроинсталација у циљу формирања структурног кабловског система за телевизијски студио и радио станицу. Храм Светог Архангела Гаврила у Батајници добиће подни мозаик, а храм Свете Тројице захваљујући добијеним средствима привешће крају уређење фасаде.

 

Такође, купола храма Светог Јована Шангајског у Батајници биће припремљена за израду фресака, док ће храм Светог Стефана Дечанског добити нове фреске на апсидама и зидним површинама.

 

Опредељеним буџетским средствима Градске општине Земун, Римокатоличка жупа Узнесења блажене Дјевице Марије уредиће простор за ризницу жупе, а све у циљу побољшања  услова за развој духовног живота.

 

Будући да су земунске цркве споменици културе, Градска општина Земун у континуитету ради на очувању културно-историјског блага, негујући на тај начин и духовни идентитет народа.