ОПШТИНА ЗЕМУН НА САЈМУ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

02. децембар 2013.

Крајем новембра 2013. године Градска општина Земун је учествовала на 12. Сајму предузетништва „Бизнис база 2013“ и 5. Сајму локалне самоуправе, који је организован на Београдском сајму на коме је наступила у сарадњи са Секретаријатом за привреду Града Београда и Привредном комором Београда.

Том приликом Канцеларија за развој Градске општине Земун је презентовала туристичке потенцијале Земуна. Поред туристичког пропагандног материјала које је приредила општина Земун на сајамском штанду су били изложени и пропагандни материјали значајних угоститељских објеката у Земуну. У току тродневне презентације земунски изложбени простор су посетили председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, члан Већа Градске општине Земун Милосав Стаменов и заменик начелника Управе Градске општине Земун Александар Грдинић.

На свечаном отварању  12. Сајма предузетништва „Бизнис база 2013.“ и 5. Сајма локалне самоуправе министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић je, између осталог, истакао да је организовање сајма добра прилика да се повежу локалне самоуправе и привреда како би били направљени нови кораци у развоју општина и предузећа. Стварање доброг пословног амбијента за инвестиције не зависи само од подршке министарстава, већ се базира на способности локалних власти да препознају развојне пројекте и да се организују како би их реализовали.

Бизнис база већ дванаесту годину заредом представља централну изложбу београдског и српског предузетништва и иновација у области примене предузетничких производа на којој се уз предузетнике представљају и институције у функцији развоја малих и средњих предузећа. Сајам је место пословних сусрета произвођача, потрошача и пословних партнера, шанса за покретање и развијање нових пословних подухвата и проширивања пословне сарадње.

 

P1040298 P1040305 P1040284