ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО ПОСВЕЋЕН СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ ДРУШТВЕНО РАЊИВИХ ГРУПА

25. јул 2017.

У организацији Градске општине Земун, Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда и Друштва Ром ”Романе хакаја – Ромска права”, 25. јула, у великој сали одржан је округли сто под називом ”Да живимо заједно”. Округли сто је део истоименог пројекта који ће у наредна три месеца омогућити друштвено рањивим групама да побољшају свој социјални положај.
 
Пристуне су поздравили члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић и председник Друштва Ром ”Романе хакаја – Ромска права” Северџан Алијевић.
 
”Обавеза Градске општине Земун је да као део локалне самоуправе пружи подршку избеглим и интерно расељеним лицима како би се што боље интегрисали у друшво. У сарадњи са државним органима и многобројним страним и домаћим донаторима до сада смо реализовали многобројне пројекте, и на један транспарентан начин показали нашу чврсту решеност да свим избеглим лицима понудимо конкретна решења, како би могли самостално да одлучују о својој будућности. Округли сто је одлична прилика да се питање социјалне заштите Рома решава у оквиру процеса друштвене инклузије Рома, у складу са највишим европским стандардима”, рекао је Костић.
 
У радном делу представници Повереништва за збрињавање избеглих и прогнаних лица Градске општине Земун и Националне службе за запошљава изнели су све неопходне информације које избеглим и интерно расељеним лицима пружају могућност да остваре права у сфери социјалне заштите, укључујући и решавање стамбеног питања кроз пројекте Комесаријата за избеглице и миграције.