ОДРЖАНО СЛАВОНСКО ВЕЧЕ

10. април 2023.

Удружење ”Славонија у срцу” организовала је традиционално Славонско вече, где су још једном показали да квалитетно раде на очувању обичаја славонских Срба.

 

Ово је била још једна прилика да се у окупљању подсете све генерације на важност чувања и неговања нематеријалне културне баштине.

 

Славонце је поздравио председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић истакавши да је Општина Земун партнер многих завичајних удружења, покровитељ манифестација које негују и промовишу фолклорно наслеђе Срба из свих крајева, а нарочито је посвећена презентацији изворних напева, ношње и рукотворина, јер је то један од најбољих начина да се од заборава сачува историја, језик, култура и стваралаштво једног народа.

 

Председник Удружења Миодраг Жарковић позвао је младе нараштаје да буду наставитељи чувања и неговања традиције на понос својим прецима.

 

Овом значајном скупу, поред многобројних уважених званица, присуствовали су и члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић, као и Миодраг Линта народни посланик и председник Савеза Срба из региона.

 

Удружење ”Славонија у срцу” у склопу својих годишњих активности наставиће са организацијом окупљања Славонаца, као у Србији, тако и у дијаспори.