ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

30. септембар 2021.

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији Омладинског спортског савеза Земуна, у склопу пројекта ”Школски спорт” 30. септембра на терену Градског стадиона у Земуну одржана су општинска атлетска такмичења земунских основаца и средњошколаца. За пласман у виши, градски ранг такмичења, надметало се око 500 ученика из 19 земунских основних и средњих школа.

Од ове школске године такмичење у спринту на 40 метара за основце од 1. до 4. разреда ”Брзином до звезда”, које организује Атлетски савез Србије са компанијом ”Теленор” уврштено је у програм Школског спорта.

Лукреција Ћум и Андреј Димитријевић, обоје ученици ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” браниће боје Земуна у Осмом циклусу ове популарне атлетске дисциплине и тиме се придружити армији која броји више од 20 хиљада млађих основаца који су учествовали у овом популарном атлетском спринту за основце од првог до четвртог разреда.

”Млађи основци су се надметали у дисциплинама за девојчице и дечаке,  трчању на 60 метара, бацању вортекса и скоку у даљ у зони – по троје првопласираних квалификовали су се за градско такмичење, а старији и ученици средњих школа у тркама на 60, 100, 300 и 600 метара, штафети 4 пута 60 метара, бацању кугле, скоку у даљ и скоку у вис. Ту смо да подржимо развој омладинског спорта који је један од начина неговања здравих стилова живота и предуслов да направимо крупан корак у бољу будућност”, рекао је Драган Матијевић, члан Већа Градске општине Земун, који је са трибине бодрио велике и мале атлетичаре.

Медаље победницима и пехаре победничким екипама у тимским дисциплинама уручила је Зорана Рокавец, чланица земунског Атлетског клуба ”Младост”, коју је лични рекорд у скоку у вис од 1,83 метара квалификовао у финалисте последњег Светског и Европског првенства у атлетици, а у коју спортски стручњаци полажу наде као у једну од најперспективнијих атлетичарки Србије.