ОДРЖАНЕ МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

12. мај 2023.

 

У организацији Омладинског спортског савеза Земуна, који спроводи Пројекат ”Школски спорт”, а под покровитељством Градске општине Земун, у ОШ ”Михајло Пупин”, 10. маја су одржане  општинске Мале олимпијске игре за ученике првог, другог и трећег разреда основних школа.

 

Међу првацима, у атлетским дисциплинама, на полигону спретности и свестраности,  најуспешније су биле екипе основних школа ”Светозар Милетић”, ”Лазар Саватић” и ”Мајка Југовића”.

 

Најбржи, најспретнији и најокретнији тим другог разреда је из ОШ ”Светозар Милетић”, а прате га ђаци из ОШ ”Лазар Саватић” и ОШ ”Бранко Радичевић”.

 

У категорији ученика трећег разреда одржана су такмичења за дечаке и девојчице. Најуспешнији мали олимпијци су из ОШ ”Светозар Милетић”, потом из  ОШ ”Мајка Југовића”, док су треће место поделили олимпијски тимови ОШ ”Михајло Пупин” и ОШ ”Бранко Радичевић”.

 

На Малим олимпијским играма најбољи пласман у трећем разреду постигле су девојчице из ОШ ”Светозар Милетић”, друго место су освојиле ученице ОШ ”Мајка Југовића” и треће из ОШ ”Михајло Пупин”.