ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

27. октобар 2023.

 

У четвртак, 26. октобра, одржана је 26. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили предлоге одлука о додели јавних признања Градске општине Земун за 2023. годину и то: Повеља за грађанске заслуге са медаљом – заслужни грађанин Земуна биће додељена у области здравства вишем рендген техничару КБЦ Земун Драгану Ђокићу, у области уметности ликовном педагогу и мултимедијалном уметнику Милану Игњатовићу Рарију, у области образовања наставници математике у ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” Александри Даниловић, у области културе глумцу и драмском писцу Браниславу Милићевићу – Бранку Коцкици, у области спорта бившем атлетичару и тренеру Јаношу Хегедишу, док ће Повеља за грађанске заслуге са медаљом – почасни грађанин Земуна бити додељена драмском писцу и сценаристи Владимиру Ђурђевићу.

 

У наставку седнице усвојен је Предлог Одлуке о другом ребалансу буџета Градске општине Земун за 2023. годину.

 

Одборничка већина усвојила је Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1. јануара до 30. септембра 2023. године.

Скупштина је донела и Предлог Решења о образовању Општинског савета родитеља Градске општине Земун у школској 2023/2024. години.

 

На седници су усвојени и Предлог Решења о давању сагласности на ценовник пијачних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” и закупа привремених објеката, Предлог Решења о давању сагласности на ценовник погребних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” и Предлог Решења о давању сагласности на Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о раду Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”.

 

На крају седнице председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић позвао је одборнике да присуствују Свечаној седници поводом Празника Општине – 5. новембра, када ће овогодишњим добитницима бити уручена Јавна признања.