ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

24. јун 2022.

У четвртак, 23. јуна одржана је 17. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Градске општине Земун за 2021, као и Предлог одлуке о другом ребалансу буџета за 2022. годину.

У даљем раду, одборници су донели Закључак о усвајању извештаја о реализацији програма и пројеката у области културе и програма и пројеката цркава и верских заједница финансираних и суфинансираних из буџета Градске општине Земун у 2021. години, као и Закључак о усвајању извештаја о реализацији спортских програма и пројеката суфинансираних из буџета ГО Земун у 2021. години.

Пред одборницима је био и Предлог решења о именовању директора Туристичке организације ГО Земун, те је на период од четири године реизабран досадашњи директор дипломирани економиста Милош Бубњевић.

Скупштина је дала сагласност на Одлуку о расподели добити по финансијском извештају за 2021. годину Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”.

 

Донета је и Одлука о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Изборне комисије Градске општине Земун у сталном саставу, као и Решења о измени Решења о образовању Штаба за ванредне ситуације.

Утврђен је Предлог решења о разрешењу председника Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта и именовању Дине Родић, судије Трећег основног суда за новог председника Комисије.

 

На крају заседања сазив Скупштине донео је Решење о разрешењу члана Савета за запошљавање ГО Земун и именовању Ивана Морића, члана Већа ГО Земун за новог члана Савета.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић одговарајући на одборничка питања, рекао је да јавност и грађани Батајнице треба да знају да ће на локацији Широки пут, како је регулисано Планом детаљне регулације, бити урађена мрежа саобраћајница, рециклажни центар, заштитни зелени појас и комуналне стазе и да је то један од десет центара за сакупљање и рециклажу отпада, колико је планирано да се изгради у Београду, и то по највишим еколошким стандардима.

”Много је пројеката везаних за Батајницу, ускоро нас очекује отварање надвожњака преко брзе пруге. Будући да се касни са радовима на доградњи школе ‘Митраљета’, у договору са родитељима тражимо решење да ђаци у измештеној школи имају бољи распоред по сменама. Општина се изборила и за пројекат доградње Амбуланте у Батајници, усвојен је медицински пројекат са проширењем опсега здравствене заштите, а средства треба да буду обезбеђена преко Канцеларије за управљање  јавним  улагањима”, рекао је председник Ковачевић, и подсетио одборнике да се приводе крају процедуре за изградњу новог гробља, да се припрема пројектна документација за уређење центра Батајнице, као и водоводне мреже у улицама Бранислава Баришића доктора и Војводе Новака.

Председник Ковачевић је рекао ће ускоро у Земуну бити отворена фабрика вакцина са новом привредном зоном и изграђеном саобраћајном и комуналном инфраструктуром, и да је то један од праваца развоја Општине.  

После изложених одборничких питања, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић захвалио се одборницима на конструктивним предлозима и позвао их да са породицама и пријатељима посете неки од традиционалних летњих програма и сталних манифестација попут Лета на Гардошу или предстојећег Теслиног дана.