ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОЗВОЂАЧЕ У БАТАЈНИЦИ

09. децембар 2022.

У организацији Градске општине Земун  и Секретаријата за пољопривреду града Београда 9. децембра је у просторијама свечане сале у Јединственом управном месту у Батајници одржана трибина за индивидуалне пољопривредне произвођаче који се баве сточарством и пчеларством.

 

Тема трибине је Програм мера подршке за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде на територији града Београда за 2023. годину.

 

Секретар Секретаријата за пољопривреду града Београда Саво Павичић је најавио подстицаје и расписивање јавних позива почетком године и рекао да су средства намењена за пољопривреду удвостручена. Такође је најављена и субвенција за прераду млека као и новине за машине које се користе у сточарству.  Секретар је истакао да ће акценат бити на сточарству пошто је то посебно перспективна грана пољопривреде.

 

Пољопривреда је од суштинског значаја за развој друштва, а пољопривредници имају јединствену и важну улогу. Они производе храну и храну за животиње, која мора бити безбедна и високог квалитета. Исто тако, од њих се очекује да се брину о природним ресурсима којима газдују (земљиште и вода), речено је на овој добро посећеној трибини.