ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ХРОНИКА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА “БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ У ЗЕМУНУ 1963 – 1996“

09. октобар 2014.

У организацији издавачке куће „Мостарт“, у четвртак 9. октобра, у библиотеци Св. Сава одржана је промоција књиге аутора Петра Аливојводића „Хроника Културно уметничког друштва „Бранко Радичевић“ у Земуну 1963 – 1996“.

У досад неиспричаној причи о Друштву говорили су писац Петар Аливојводић, рецезент књиге Радивоје Лазић, члан КУД Бранкa Констатиновић и Драган Стојковић испред издавачке куће.

У препуној сали говорници су истакли да ће „Хроника Културно уметничког друштва „Бранко Радичевић“ у Земуну 1963 – 1996 “ бити незаобилазан документ о сведочењу постојања Друштва као једног од симбола Земуна.

Као Секретар и играч КУД овом монографијом аутор је оживео ангедоте кроз приче његових чланова приказујући их на пријемчив начин. Годинама сакупљајући материјал  написао је књигу која подсећа на оно што су они некад били, истичући да је поносан што су многи код њега научили да играју баш у просторијама библиотеке “Св. Сава“. Истовремено је нагласио да има у плану да направи Удружење грађана “Пријатељи КУД Радичевић“ позивајући присутне да постану део истог како би помогли његов опстанак.

 

naslovna-dogadjaji-13-10-2014