ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”ПОНОС ЗЕМУНА вол.2”

27. мај 2024.

Под покровитељством и у организацији Градске општине Земун, у суботу, 25. јуна у Градском парку приређен је већ традиционални програм посвећен породици под називом ”Понос Земуна вол.2”. Ова манифестација је део прославе Међународног дана породице који се сваке године обележава средином маја.

 

Родитељима, бакама, декама и земунским малишанима испуњена је жеља да и ове године пролећни дан у Земунском парку проведу на највећој породичној журци на отвореном. Програм је почео поподне и трајао је до вечерњих часова, а гости су долазили из свих градских и околних сремских општина.

 

Идејни творац ове манифестације председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић био је са својом породицом део ове манифестације, разговарао са грађанима и уживао у програму.

 

”Ово је друга година како организујемо ову манифестацију. Наша деца су понос Земуна и то тако треба да остане. Драго ми је што сте данас овде, што ћете имати прилику да стекнете неке нове пријатеље, да се дружите и покажете да је наш Земун једна велика породица”, рекао је окупљенима председник Скупштине Гајић, уз обећање да ће ова манифестација у Земунском парку и наредне године бити добра прилика да се окупимо и дружимо. 

 

Програм је био расноврстан и пре свега посвећен деци. Тога дана, малишани су уживали у представи Театра Вера  са представом ”Бонтон шума”. Било је доста плеса и песме, а дечија граја и звуци радости одјекивали су до Гардоша, Ћуковца и Калварије. Журку су употпунили ”Бетл денс”, ”BIC and Victory”, Ди џеј Муња и Нигор,  КУД ”Бранко Радичевић”, КУД ”Гардош”, Чувари српске традиције и ученици МЗ ”Коста Манојловић”. 

 

Део манифестације је била и изложба ”Погледи”, коју су приредили  ученици ОШ ”Радивој Поповић” и њихови педагози под слоганом ”Ајде заједно да мењамо поглед на свет”. У пратећем програму малишани су уживали на полигонима за стреличарство, арчери тагу, разним спортским и тимским играма, као и у дружењу са извиђачима. 

 

Током програма водитељи су бираним речима слали поруке о значају очувања породице,  заједништву и дружењу, а добро расположење присутних показало је да је циљ манифестације у потпуности постигнут.