ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

08. јул 2024.

На првој – конститутивној седници Скупштине градске општине Земун, одржаној 8. јула, потврђени су мандати сваком од 57 одборника, и то: 35 одборницима са изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗЕМУН СУТРА, 14 одборницима са изборне листе ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ – И ЈА САМ ЗЕМУН – КРЕНИ – ПРОМЕНИ – И ЈА САМ БАТАЈНИЦА – МИЛАН ЉУТОВАЦ, 5 одборницима са изборне листе Бирамо Земун – Лариса Илијин (Зелено – леви фронт, Не давимо Београд, Народни покрет Србије, Демократска странка, Еколошки устанак – Ћута, Покрет слободних грађана, Ново лице Србије), 2 одборницима са изборне листе Група грађанa: ”МИ – ГЛАС ИЗ ЗЕМУНА” и 1 мандат изборној листи РУСКА СТРАНКА – БОРБА ЗА ЗЕМУН – СРБИ И РУСИ БРАЋА ЗАУВЕК.  

 

Одлазећи председник Скупштине градске општине Земун Мирослав Гајић пожелео je успешан рад будућем сазиву Скупштине, а седницу је наставила да води најстарија одборница Јелена Радојчић.

 

За председницу Скупштине изабрана је Андријана Кукољ, а за заменика председника Скупштине Марко Бојић. Функцију секретара Скупштине у новом сазиву поново ће обављати Марко Јанковић, док ће заменица секретара бити Александра Гајић. 

 

У наставку седнице Скупштине, а на предлог председнице Скупштине Градске општине Земун Андријане Кукољ већином одборничких гласова за председника Градске општине Земун изaбран је Гаврило Ковачевић, а за његовог заменика Жика Крстић.

 

На предлог реизабраног председника Ковачевића, одборници су већином гласова за чланове Већа Градске општине Земун изабрали Владимира Костића, Бошка Радовановића, Вукашина Бојовића, Ђорђа Дукића, Милана Петровића, Соњу Чоловић, Саву Мишковића, Милана Миливојевића, Момира Зеца, Зорана Борјана и Филипа Мишељића.

 

”Сматрам да настављамо да идемо правим путем у реализацији започетих и планираних пројеката и да ћемо још боље умети да искористимо сваку прилику да од Земуна направимо лепше место за живот”, изјавио је Гаврило Ковачевић после избора за председника Градске општине Земун у другом мандату.

 

Такође, на седници Скупштине именован је и главни и одговорни уредник ”Земунских новина” Вукашин Влаховић, као и заменица главног и одговорног уредника ”Земунских новина” Симона Јањош.

 

Одборници су током седнице већином гласова именовали Комисију за административна и мандатна питања, као и Комисију за доделу признања Градске општине Земун.

 

”Што се тиче данашње седнице, чини ми се да је протекла веома добро, у конструктивној атмосфери. То ће омогућити да, после конституисања органа власти, Oпштина настави да спроводи започете пројекте”, истакла је нова председница Скупштине Градске општине Земун Андријана Кукољ.

 

Она се захвалила одборницима на указаном поверењу, а пре свега својим колегама из Српске напредне странке, истакавши да је избор нових органа власти у Земуну резултат заједничког рада постигнутог на недавно одржаним изборима.