ОДБОЈКАШИЦЕ ”АС БАТАЈНИЦА” НАДОМАК СУПЕР ЛИГЕ

05. април 2022.

Врхунска форма, мотивација као мотор, борбеност без премца одбојкашица OK ”Ас Батајница”, земунског прволигаша, тренутно у Првој лиги Србије на трећем месту са само бодом мање од другопласиране екипе ”Нови Сад”, на две утакмице до краја сезоне сасвим сигурно квалификују Батајничанке за супер лигу.

На путу им предстоји реванш са екипом из Горњег Милановца ”Таково Звезда Хелиос”, од које су поражене у раном делу првенства и ”Србијанка”, коју су претходно већ победиле, тако да треће место и пласман у виши суперлигашки ранг такмичења два кола до краја сезоне не би требало да буде упитан.

Иза резултата ОК ”Ас Батајница ” стоји 15 победа и пет пораза.

Једну од најуспешнијих страница историје земунског спорта почео је 2004. године да исписује професор физичког васпитања Игор Војновић, оснивањем женског одбојкашког клуба ”Ас Батајница”. Интересовање и одзив девојчица од осам до 18 година било је неочекивано велико, тако да је клуб постао расадник талената, чак и репрезентативки.

Суверени првак Београда, улазак у Другу лигу, Прву Б лигу, Прву лигу и ”Ас Батајница” је за релативно кратко време пред вратима Супер лиге – то је фантастичан пут једног тима, чијим се успесима диче Земунци и посебно Градска општина Земун, која већ годинама из буџета суфинансира програме овог више него успешног клуба.